Station Nuenen-Tongelre

Het spoor bijster

Nuenen – In 1866 werd op Eeneind het station Nuenen-Tongelre geopend.

 

In deze periode werden de stationsgebouwen in Nederland volgens standaard model gebouwd. Ook het station in Nuenen was een dergelijk standaard station, en wel van het type “SS vijfde klasse”. De klasse was afhankelijk van het aantal inwoners van een dorp of stad. Type vijf was het kleinste model ontworpen door architect K.H. van Brederode. Natuurlijk kon je op het station in- en uitstappen, maar het werd voornamelijk gebruikt voor goederenvervoer. Vanaf 1940 werd het gebouw met perron daar zelfs uitsluitend nog voor gebruikt. Toen in 1972 bleek dat dit niet meer rendabel was besloot men het prachtige gebouw te slopen. Van dit type station werden er in Nederland 38 gebouwd. Negen hiervan staan er nog, waaronder station Horst-Sevenum.

Wanneer de foto genomen is, en wie er op staan is onbekend. Kunt u ons op het juiste spoor zetten? Uw kennis is welkom via het onderstaande reactieformulier.

 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Steven Kruijswijk bij de aankomst van de 3e etappe van de Giro in Arnhem
Dankwoord Baron Speyart v Woerden in stadhuis Breda t.g.v. jubileum Stedelijk Museum Breda, 1967 (Breda Beeldcollectie, B. Speekenbrink)
images/hourglass.png

ZOEKEN...