Steven Kruijswijk bij de aankomst van de 3e etappe van de Giro in Arnhem

Trap met Lust, start van de carrière van Steven Kruijswijk

Wielerminnend Nederland en vooral Nuenen was een week in de ban van het roze.

Steven Kruijswijk reed een formidabele Ronde van Italië 2016. Rijdend in de roze trui op drie etappes van het einde en zo goed als zeker van de overwinning werd een stuurfoutje op de top van de Col d'Agnello hem fataal. In de afdaling, kort na de top, sloeg hij over de kop tegen een sneeuwwand en verloor enkele minuten op zijn naaste concurrenten. Hij verloor de roze trui en uiteindelijk eindigde hij op de vierde plaats in het algemeen klassement.

Steven Kruijswijk, geboren 7 juni 1987 in Nuenen, begon zijn wielercarrière bij wielervereniging Trap met Lust in Geldrop. Deze vereniging (in 2007 gefuseerd met de Dommelstreek) werd opgericht in 1919. Op onderstaande foto de illustere voorgangers van Steven Kruijswijk.

Wilt u de geschiedenis van Trap met Lust lezen? In onze bibliotheek vindt u het boek Geldrop en de wielersport, een jubileumuitgave bij het 75-jarig bestaan van de wielervereniging.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
processie
Oirschots streekarchief
Toen Graad zijn lauwerkrans en beker liet zien was zijn vader apetrots.
De Tour de France ploeg in Eindhoven:  Jan Leenders, Jac Gemser, Wout Wagtmans, Hans Dekkers, Harrie Schoenmakers, Gerard Voorting, Kees Pellenaars (ploegleider), Gerard Peters, Wim Dielissen en Wim van Est in 1951. Fotograaf A. van Beurden – collectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...