Joris van Soerland verkoos badminton boven voetbal

Badminton professional Joris van Soerland, geboren 15 oktober 1972 te Nuenen, nam deel aan de Olympische Spelen in Atlanta 1996.

Joris kwam uit in het badminton mannen-enkel waar hij bij de eerste ronde werd vrijgeloot. De tweede ronde verloor hij tamelijk kansloos met 9-15 en 4-15 van Jiong Dong uit China.

Al op zijn zesde jaar speelde hij badminton bij BC Nuenen om op zijn achttiende al een voltijds sportcarrière te starten. Toen hij op zijn zesde jaar moest kiezen tussen voetbal en badminton was die keuze niet moeilijk. "Ik koos voor badminton omdat ik meer van een individuele sport houd en niet graag de prijzen deel." Via de clubs BCA en BC Oosterhout belandde hij uiteindelijk bij BV Van Zijderveld (Amstelveen).

In 1999 werd hij nog Nederlands kampioen enkelspel (na een finale tegen Jeroen van Dijk), een half jaar nadat hij stopte met internationale toernooien. Eind 1999 stopte hij geheel met de badmintonsport, om in 2002 opnieuw te starten bij BV Van Zijderveld op een lager niveau in het tweede team. In 2007 werd hij trainer bij TTC Geldrop.

Naast de sport werkt hij als verkoopleider bij een bedrijf in golf, badminton- en tennisspullen.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
RHCe / Beeld- en geluidcollectie Son en Breugel, 50 jarig bestaan Zusters van Liefde
Naam Nederwetten en Eckart
De Tour de France ploeg in Eindhoven:  Jan Leenders, Jac Gemser, Wout Wagtmans, Hans Dekkers, Harrie Schoenmakers, Gerard Voorting, Kees Pellenaars (ploegleider), Gerard Peters, Wim Dielissen en Wim van Est in 1951. Fotograaf A. van Beurden – collectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...