Margo Velema, één van de succesvolle PSV turnsters

Margo Velema, geboren op 21 oktober 1955 te Eindhoven, nam deel aan de Olympische Spelen in 1972 te München op het onderdeel gymnastiek/turnen.

Het Nederlandse turnteam, bestaande uit Margo Velema, Ans Dekker, Ans van Gerwen, Ikina Morsch, Linda Toorop en Nel van der Voort,  behaalde op de meerkamp de negende plaats. Om toegelaten te worden tot de individuele meerkamp, dienden de turnsters zich bij de beste 36 te plaatsen.

Behalve Ans van Gerwen luket dat geen van de andere teamleden. De op dat moment 16-jarige Margo Velema eindigde in de totaaalstand op een 72e plaats. Op basis van de resultaten in de individuele meerkamp werden de turnsters toegelaten tot de finales voor de individuele onderdelen. Hierin waren geen Nederlandse turnsters vertegenwoordigd.

De onderdelen waarop de dames streden waren: paardsprong, brug met ongelijke liggers, evenwichtsbalk en vrije oefening.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Tour de France ploeg in Eindhoven:  Jan Leenders, Jac Gemser, Wout Wagtmans, Hans Dekkers, Harrie Schoenmakers, Gerard Voorting, Kees Pellenaars (ploegleider), Gerard Peters, Wim Dielissen en Wim van Est in 1951. Fotograaf A. van Beurden – collectie RHCe
Steven Kruijswijk bij de aankomst van de 3e etappe van de Giro in Arnhem
images/hourglass.png

ZOEKEN...